Phoenixparken DublinIrland kallas ju som bekant för den gröna ön och om du uppskattar grönska ska du definitivt göra ett besök till Phoenixparken under ditt besök till Dublin.

Phoenixparken är, med sina dryga 700 hektar, den största stadsparken i hela Europa och en favorit hos både turister och de lokala invånarna i Dublin. Parken ligger ett par kilometer västerut från stadens centrum (norr om floden Liffey) och hit tar sig alla typer av människor för att komma bort från hetsen inne i Dublins centrum.

Utöver att du kan promenera, ta dig en joggingtur eller arrangera en picknic finns det också en hel del andra saker att se och göra i denna enorma park. Exempelvis ligger Dublins Zoo i Phoenixparken och är i sig en av de populäraste attraktionerna i hela Dublin. I Phoenixparken finns de också flera större monument som exempelvis The Phoenix Monument och The Wellington Testimonial.

Om du behöver ta en paus mellan diverse sevärdheter och promenerande finns det flera kaféer där du kan koppla av.

Ta sig hit och öppettider

Flera turistbussar etc åker till Phoenixparken men en promenad från Dublins centrum tar inte mer än 15-20 minuter. De finns två huvudentréer till Phoenixparken och de ligger vid Parkgate Street och Castleknock Gate. Parken är öppen dygnet runt alla dagar under året.

Mer information om Phoenixparken hittar du på dess officiella hemsida.

Se även

Tips på hotell i Dublin
Guinness Storehouse
Se & göra i Dublin