billiga nöjen i Dublin

Fyra billiga nöjen i Dublin

Dags att åka till Irland? Dublin är en mycket populär stad att resa till för svenskar. Ofta kanske man stannar över en långweekend, men vissa väljer att stanna längre än så. Är man här ett par dagar finns det såklart mycket man vill hitta på. Gärna väljer man de lite billigare aktiviteterna för att få pengarna att räcka så långt det går.

Och sannolikt blir du något förvånad över hur billigt det faktiskt kan vara att turista i den irländska huvudstaden, som annars kan uppfattas som ganska dyr. Staden bjuder nämligen på en hel del att göra för den som inte vill spendera särskilt mycket pengar. Läs vidare för att se fyra billiga nöjen i Dublin.

  1. Ha’Penny Flea Market. Att gå på en Flea Market kan göra att timmarna bara rusar iväg. Ha’Penny Flea Market är inget undantag från detta. Varje lördag mellan 12 till 18 hålls är en inomhusmarknad där du kan fynda och handla eller bara botanisera bland urvalet. Här hittar du till exempel vinylskivor, retromöbler, kläder i vintage-stil, böcker och snygga smycken. Besöker du den här marknaden kommer du sannolikt att bli kvar här ett tag.

 

  1. The Science Gallery. ”Där vetenskap och konst möts”. Så marknadsför sig The Science Gallery själva på sin hemsida. Hit kan du gå för att se vacker konst, samtidigt som du fascineras av vetenskapen och allt vad det innebär. The Science Gallery är billigt och bjuder hela tiden på nya konstverk att titta på. De flesta konstgallerier har en permanent utställning, men här uppdateras och byts konstverken ut kontinuerligt. Återvänder du till Dublin någon gång i framtiden är alltså Science Gallery förmodligen värt ytterligare ett besök.

 

  1. Whelan’s. Med band som U2, Thin Lizzy och The Corrs har Irland och Dublin sannerligen märkt ut sig på musikkartan. En mycket viktig plats för utvecklandet och fostrandet av irländska musikstjärnor är Whelan’s. Här har många av dagens stora musiker framfört konserter som varut mycket omtalade efteråt. Går du hit kanske du har turen att se nästa U2 födas.

 

  1. Titta på renar gratis. Relativt centralt beläget ligger stora Phoenix Park. Här finns nästan 500 renar som nu rör sig fritt i parkområdet, som är gratis att besöka. Många går hit, inte bara för att titta på djuren, utan också för att ta bilder på eller med de oskygga renarna. Tänk dock på att inte gå runt med mat i handen – inte sällan kommer de fram och snor den av dig.